След като си кажем Да!“ един на друг като партньори, оставаме

...
След като си кажем Да!“ един на друг като партньори, оставаме
Коментари Харесай

Основни кризи в семейството и как да ги преодолеем

След като си кажем „ Да! “ един на различен като сътрудници, оставаме откровено с упованието, че приказката, която сме чели като деца „ И заживели щастливо “, стартира и за нас. „ Да! “ но „ Не! “. Семейната терапия ни споделя друга приказка и тя е написана напълно на опита на хиляди фамилии, за които редица международни имена в лечението споделят.
Какво ни споделят те? В фамилния ни живот се сблъскваме с няколко по този начин наречени „ наложителни рецесии “, които са съвсем неизбежни. Как се приспособяваме в тях, дефинира силата на нашата връзка и партньорски връзки. 

Точно заради тази причина ние от „ Ох, на мама! “ поканихме за лектори на нашето първо огромно целодневно БЕЗПЛАТНО събитие за всички бъдещи и сегашни родители две луксозни дами - консултантите по фамилни връзки Биляна Котева и Ивета Рангелова.

Водещи на събитието ще бъдат гл. редактор на Ohnamama.bg Наталия Мазгарева и писателят Георги Блажев - какво описаха за родителството и събитието, вижте във видеото горе

Лекцията, обвързвана със фамилните връзки се споделя:

Семейството и по какъв начин да оцелеем в него?

Час: 16:10ч. - 16:40ч. 
Лектори: Ивета Рангелова и Биляна Котева, консултанти по фамилни отношения 
  <=
Биляна Котева и Ивета Рангелова са експерти по междуличностни връзки, консултанти по фамилна терапия и личностно развиване. Със своята експертиза те ще ни дадат скъпи уроци по запазване на фамилията първо като двойка, с цел да може да бъде крепко и устойчиво след появяването на детето. 

 Биляна Котева и Ивета Рангелова

Открехваме и малко за главните рецесии в фамилния живот в идващите редове:
Кои са главните рецесии в фамилния живот? 
Появата на детето
Eто я и първата неизбежна злополука на фамилната идилия. За това не се приказва доста, разказват ни интервала като най-хубавия в живота ни, само че ни икономисват тежестта и компликацията му. В тази нова действителност е належащо да не забравяме за себе си. Най –важното е да търсим поддръжка и схващане от колегата си. Също по този начин е нужно да помним, че с изключение на родители, сме и сътрудници и имаме да си даваме време и за тази роля, в това число да приспособяваме и половата част в партньорството към огромните промени настъпили в живота ни.

Особено рисково в този сложен интервал е да позволим прекомерна интервенция на рождените фамилии в живота на младото ни семейство, както и да се опитваме да позволяваме съпружеските си проблеми посредством детето и ежедневни обстановки с него! Нека помним, че положителният родител е щастливият сътрудник и в случай че имаме проблем в родителската роля, постоянно това се дължи на неналичия в връзките с колегата ни.

Тръгването на учебно заведение!
Точно сме си поели въздух от първата рецесия и идва втората! Отново е нужна акомодация – този път към отделянето на детето и допускането на все по-голямата му независимост и автономия, наред с отговорностите, които идват и към него.

Tинейджър у дома
Този изключително тежък интервал постоянно съответствува и с рецесия на средата възраст при родителите. Осезаемото обособяване на децата дава пространство на двойката да види още по-ясно своите компликации и неналичия във взаимоотношенията си. Това може да е мотив както за разлъка, по този начин и за едно ново начало, в което да си дадат времето и прекарванията, които не са имали в натоварения предишен интервал.

„ Празното гнездо “
Децата напущат дома и родителите имат да се предоговарят и схващат по какъв начин ще продължат връзката си, всекидневието си, кой какво време желае и има потребност да влага в партньорството. Едно от най-самотните прекарвания за двойката е това време, само че и опция за преоткриване на повече удоволствени прекарвания.

Истината е, че в цикъла на развиване на двойката непрекъснато имаме периодично повтаряне на доближаване и раздалечаване на сътрудниците. В началото на влюбването сме безусловно слети един с различен, последователно всеки се връща към себе си, открива разочароващи неща в другия и се отдалечава още от него.

Това са стандарти стадии в процеса. Когато сме осъзнати за тях и поемем отговорност да сме откровени пред себе си и колегата за потребностите си, става доста по-възможно постигането на една удовлетворяваща връзка. С която освен ние ще изпитваме повече задоволеност, само че и ще даваме образеца на своите деца, че щастието е наша отговорност.

Повече по тематиката ще научите по време на лекцията „ Семейството и по какъв начин да оцелеем в него? “ на 19 май от 16:10 в Event Space 2020.
 
 събитие

Събитието на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители се осъществява с подкрепата и доверието на нашите генерални спонсори  ,  " и верига хипермаркети  , както и нашите спонсори от Дентална клиника , компанията за дермокозметика , групата от фармацевтични компании , ръководещото фондове дружество , марката производител на бебешки колички и продукти  “.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР